No i niestety dorobiłem się paru zarysowań na lakierze. Do lakierowania drzwi i nadkole rysy nie są głębokie lakier chyba nie ruszony. Samochód na gwarancji czy możecie polecić jakieś ASO na śląsku. Wiem że temat już był poruszany dość dawno temu ale może się coś zmieniło (chyba ze coś mi umknęło)
Przede wszystkim, radzę ochłonąć z emocji, poprostu trochę przeczekać, a upływ czasu jest dobrym lekarzem na zaleczenie obrażonego EGO, bo został zadrapany ukochany samochód. Tym bardziej, że "rysy nie są głębokie, i lakier nie uszkodzony".
W moim przypadku, gdy na parkingu zostały zarysowane drzwi tuż nad plastykową listwą ozdobną, i to dość głęboko, też byłem wnerwiony, rozważałem malowanie, ale po rozważeniu, zabezpieczeniu farbą, poprostu nakleiłem drugą listwę nad oryginalną na styk, na oboje drzwi, i kto nie wie, pomyśli że ten model tak ma.
Po trzynastu już latach użytkowania, wszelkie bieżące zadrapania są malowane pędzelkiem, farbą pod kolor, "bezpośrednio na rdzę", na bieżąco i po klopocie. Prawdopodobnie to zasługa "srebrnego" lakieru. Wszelkie zaprawki są na nim nie widoczne.
Dokładnie spokojnie bo w ASO oprócz drzwi nagle pomalują Ci pół auta żeby nie było różnic na lakierze. Ja mam jeszcze autko na gwarancji a przy nadkolu mam odprysk lakieru od kamienia. Odprysk wielkości główki szpilki zrobiłem pędzelkiem i nie widać tego
Poza tym mój znajomy jeździ Skodą bez chlapaczy i chciał 2 miesiące przed końcem gwarancji oddać progi do lakierowania na ich koszt bo miał nieźle je poobijane od kamieni. ASO się tylko uśmiechnęło i powiedziało, że jak mu się za x lat wyżre tam dziura to wtedy może przyjechać xD Zatem polecam albo pędzelek a jak nie to T-Cut, który b. dobrze maskuje zarysowania itp Są oczywiście jeszcze kredki oraz inne środki.
Z tego, co widać na fotkach, dużo pomoże dobre wypolerowanie. Napewno większość rys zginie, a te najgłębsze będą bardzo mało widoczne. Najlepiej polerować miękkim filcem na mokro, a także na sucho, w zależności od efektów. Ostrożnie z pastą polerską, bo mocniejsze przyciśnięcie ściera więcej lakieru.
No i niestety dorobiłem się paru zarysowań na lakierze. Do lakierowania drzwi i nadkole rysy nie są głębokie lakier chyba nie ruszony. Samochód na gwarancji
Zamieszczone przez Marian 2
Z tego, co widać na fotkach, dużo pomoże dobre wypolerowanie. Napewno większość rys zginie, a te najgłębsze będą bardzo mało widoczne.
marcin1978 Miałem podobny problem, nie jedź do żadnego ASO. Zrób tak jak piszą koledzy odwiedź kilka firm które zajmują się detalingiem, wybierz którąś i jeśli po ich zabiegach będziesz nie zadowolony, to wtedy pomalujesz.
Do tych --> http://mrcleaner.pl/nasze-projekty-r62.html ja się wybieram.
Tylko nie jedź robić lakieru do ASO MARGO Szczotok do Rybnika (ul. Wodzisławska) bo ci tam zniszczą samochód. Przerabiałem to na własnej skórze z moim autkiem.
Tydzień po zakupie octy IIFL tdi pojechałem w góry i wgniotłem próg prawy mniej więcej po środku. Wykonali mi naprawę blacharsko- lakierniczą wg. 'technologii producenta' i w tej chwili mam zepsuty cały próg. Od początku do końca , w przeciągu 1 roku od naprawy wyszły bąble i zszedł lakier w paru miejscach, po po 2 roku wyszła korozja w nadkolu (złe wykonane prace blacharskie).
marcin1978 Wiem jak to jest, każda rana na nowym aucie bardzo boli, ale zadaj sobie pytanie ile ich jeszcze może być? Miejmy nadzie że już nie będzie, ale…
Robiąc polerkę nie stracisz gwarancji, tylko malując te elementy poza ASO stracisz, jak się dopatrzą kiedyś.
Byłeś już u kogoś z tym?
ps.
Nie jedż do ASO, ani żadnych lakierników, niech to zobaczą najpierw detalingowcy.
Tak byłem w tym miejscu w które poleciłeś stwierdzili ze powinno dać się zrobić, jeszcze mam chwilę żeby się zastanowić.
Mam pytanie czy mocze zna ktoś numer foli ochronnej na nadkolu?
Tak byłem w tym miejscu w które poleciłeś stwierdzili ze powinno dać się zrobić,
Kup sobie jeszcze zaprawkowy w ASO 24zł, ja kupowałem w Ganinexie. Zawsze taniej cie to wyjdzie niz malowanie. A jak będziesz nie zadowolony, to zawsze można dac do lakierowania.
A u nich ---> http://www.s-plus.pl/s-plus-katowice-jkk byłeś sprawdzić?
Komentarz